Selecteer een pagina

Op deze manier kun jij je horlogeband vervangen

Wil je je luxe horloge verkopen? Je kunt dan overwegen om eerst het horlogeband te vervangen voor een nieuwe wanneer deze bijvoorbeeld onder de krassen zit. Zo ziet het er meteen weer uit als nieuw waardoor je het een stuk sneller kunt verkopen. Maar hoe kun je een horlogebandje vervangen? We leggen het je uit. We geven daarnaast ook nog een aantal tips hoe je je horloge het beste kunt reinigen. 

Horlogeband demonteren

Voordat je een nieuwe band erop kunt plaatsen, moet je natuurlijk eerst de oude band demonteren. Dit kan heel eenvoudig worden gedaan door de druk pinnetjes te verwijderen. Zorg ervoor dat de horloge met de achterkant naar je toe wijst. Vervolgens moet het druk pinnetje eruit worden gewipt. Dit doe je door een beetje naar links te drukken met een pincet (of speciaal gereedschap dat hiervoor bestemd is). De band komt los en je kunt vervolgens de nieuwe band monteren op dezelfde wijze. Controleer altijd eerst of de druk pinnetjes nog in goede staat zijn. Zo niet, moeten deze mogelijk ook worden vervangen. 

Horloge schoonmaken

Wat ook belangrijk is, als je je horloge wilt verkopen is om het goed schoon te maken. Begin met de horlogekast. Dit kun je eenvoudig doen met behulp van water een een zeep dat heel erg mild is. Mits je horloge natuurlijk waterdicht is. Gebruik nooit een product dat chemisch is, want dat is vragen om problemen. Gebruik een microvezeldoek en maak het horloge schoon. Zorg dat je niet te veel druk uitoefent. Het reinigen van je horlogeband kan op dezelfde wijze maar is afhankelijk van het materiaal waar het van gemaakt is. 

Originele doos en papieren

Een goede staat is belangrijk wanneer je je horloge van de hand wilt doen. Op het moment dat je je horloge wilt gaan verkopen is het ook aan te raden om zowel de doos als alle bijbehorende papieren mee te leveren. Dit zorgt ervoor dat de waarde stijgt. Als je hier niet over beschikt kan het zijn dat je er minder voor kunt krijgen omdat het minder aantrekkelijk voor kopers is.