Selecteer een pagina

Verleng de levensduur van je smartphone

Op het moment dat je een nieuwe smartphone hebt gekocht wil je hier natuurlijk zo lang mogelijk doen. Het is een dure aankoop waar je lang voor hebt moeten sparen. Het is daarom belangrijk dat je aan een aantal punten denkt waarmee je de levensduur van je smartphone kunt verlengen. Zo kun je optimaal plezier beleven van je nieuwe toestel!

Schaf een screenprotector aan

Als je ellende wilt voorkomen met je beeldscherm is een goede screenprotector een must. Kies het liefst een screenprotector dat gemaakt is van glas. Dit product creëert een extra beschermlaag waardoor je scherm niet zo snel kapot zal gaan als je het een keertje uit je handen laat vallen. Toch stuk gegaan? Kijk eens bij telefoon repareren Breda

Gebruik een hoesje

Naast de screenprotector is het ook zeker aan te raden om gebruik te maken van een hoesje. Bij een eventuele val zal de behuizing van het toestel niet kapot gaan. Daarnaast is je smartphone met een hoesje ook minder glad waardoor je er meer grip op hebt. Dat is ook een fijn voordeel. Er zijn diverse soorten hoesjes verkrijgbaar. Probeer ze allemaal eens uit en kijk wat het beste bij jou past. 

Telefoon schoonmaken

Het is ook van belang dat je je smartphone regelmatig schoonmaakt. Door vuil en stof kunnen er eventuele problemen optreden en dat wil je natuurlijk voorkomen. Maak iedere week gebruik van een doekje waarmee je het toestel kunt schoonmaken. Gebruik hiervoor een microvezeldoek of speciale telefoon schoonmaak doekjes. Je kunt je telefoon ook eens bij een reparatiebedrijf brengen die de binnenkant kan schoonmaken. 

Batterij minder vaak opladen

De batterij van je smartphone zal op een gegeven moment slechter worden. Daar kun je niets aan doen. Je kunt het proces wel enigszins vertragen door je telefoon minder vaak op te laden. Laad je telefoon pas op, op het moment dat je telefoon bijna helemaal leeg is. De functie snelladen is natuurlijk fijn, maar het zorgt wel ervoor dat je batterij sneller slecht wordt. Wil je je telefoon s nachts opladen? Dan kun je gebruik maken van een tijdsklok.